Резервация на донорска сперма за по-късно използване

Ако искате да осигурите достатъчно донорска сперма за цялото си лечение на безплодие и ако искате детето ви да има генетични братя и сестри, ви препоръчваме да резервирате допълнителни сламки от избрания от вас донор.

Намирането на правилния донор често е процес, който изисква много обмисляне, и може да се разочаровате, ако откриете, че възможността за продажба на сперма от предпочитания от вас донор е изчерпана, преди да бъде постигната бременност. Cryos не може да гарантира, че ще има запас от сперма от предпочитания от вас донор в бъдеще; затова винаги препоръчваме на клиентите да направят предварителна резервация.

Резервация на донорска сперма за по-късно използване

Генетични братя и сестри

Често имаме клиенти, които желаят децата им да бъдат генетични братя и сестри. Особено когато пораснат и станат по-осъзнати, децата може да се чувстват по-спокойни и доволни, ако имат роднини, с които имат 100% генетична връзка.

Ако искате вашето дете от донор да има генетични братя или сестри, тогава е много важно да направите резервация на сламки от донора, който сте избрали.

Разликата между поръчка и резервация

Ако лечението ви е планирано в рамките на следващите четири седмици, ви съветваме да поръчате необходимите за лечението сламки и да изберете дата за доставка в рамките на тези четири седмици.

Повечето клиники ще могат да съхраняват вашите сламки до лечението. Можете да промените датата за доставка от Cryos, като се свържете с нашия отдел за обслужване на клиенти най-малко един работен ден преди исканата дата на доставка.

От друга страна, ако сте избрали донор, но не очаквате да преминете лечение през следващия един месец, препоръчваме ви да резервирате сламки. Срещу малък депозит можем да ги оставим на съхранение в Cryos, докато бъдете готови да започнете лечението.

Кога и колко сперма да резервирате

Препоръчваме ви да резервирате сламки, когато правите първата си поръчка. Можете да резервирате сламки по същия начин, по който поръчвате сламки в Търсене на донор.

Колко сперма да резервирате зависи от вашата индивидуална ситуация. Когато се лекувате в клиника за фертилитет, би следвало да очаквате 5 – 6 цикъла на лечение за една бременност.

Имайте предвид, че вашата способност за забременяване може да бъде повлияна от няколко фактора, като например вашата възраст и здравословно състояние, опита на клиниката, хормоналната стимулация, конкретния момент, метода за подготовка на спермата и типа на лечението. Затова може да бъде трудно да се предвиди колко сламки трябва да резервирате.

Вашият запас от резервиран материал

Ако нямате нужда от резервираната сперма, можете да отмените резервацията онлайн. Можете да го направите, като влезете в своя профил в Cryos на нашия уеб сайт.

Във вашия запас от резервиран материал можете да удължите срока на вашата резервация, да изпратите искане за доставка на вашите сламки или да отмените резервацията на някои или на всички сламки.

Отмяна на резервация и възстановяване на парите

Когато правите резервация, плащате за сламките, както и депозит за съхранението им в Cryos. Можете да видите таксите за депозит в общата информация по-долу.

Ако решите да отмените резервацията, Cryos предлага да възстанови 75% от цената на сламките, при положение че още се съхраняват в обект на Cryos.

Обърнете внимание, че цените са в евро (EUR) без ДДС и са в сила от януари 2020 г.:

Запас от резервиран материал (без ДДС)
Независимо от броя на сламките Цена
3 месеца EUR 53
6 месеца EUR 92
1 година EUR 158
2 години EUR 265
3 години EUR 371
4 години EUR 476
5 години EUR 582
10 години EUR 1085

Тук сме, за да Ви помагаме

Ние в Cryos искаме да Ви помагаме и подкрепяме по Вашия път към родителството. Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате въпроси или Ви е необходима допълнителна информация. Ние говорим на следните езици: датски, английски, френски, немски, италиански, испански, португалски и иврит.