Как да поръчате донорска сперма

Търсенето на подходящия донор и поръчването на донорска сперма може да ви се стори малко натоварващо, ако не сте запознати с предлаганите функции и филтри. За да ви помогнем да се ориентирате в раздела за търсене на донор, съставихме това ръководство.

Една от първите стъпки в процеса на поръчване на донорска сперма е да разгледате раздела за търсене на донор. Тук ще намерите над 1000 донора с различен етнически произход и социална среда, от които да избирате. Препоръчваме ви винаги да обсъждате лечението си с вашата клиника, преди да направите поръчката на донорска сперма, за да получите повече информация какъв вид донорска сперма да поръчате (IUI/ICI, подвижност и стандарт).

icon

Стъпка 1: Създаване на частен акаунт

Отидете в раздела за търсене на донор и изберете потребителско име и парола.

  • Имайте предвид, че потребителското ви име трябва да съдържа между 8 и 20 символа и може да включва следните: a – z, A – Z, 0 – 9 и _- . @
  • Паролата трябва да съдържа най-малко 10 символа и да включва най-малко една малка буква, една главна буква, една цифра и един специален символ, например (-!:/=)

Щом създадете своя акаунт, ще получите имейл за потвърждение. Когато щракнете върху връзката в имейла, можете да влезете в акаунта си и да получите достъп до раздела за търсене на донор.

Стъпка 2: Избор на подходящ стандарт

Следващата стъпка е да изберете правилния стандарт. Cryos е лицензирана съгласно Директивата на ЕС за тъканите и клетките и може да доставя донорска сперма до всички държави от ЕС, както и да изнася извън ЕС, но поради разликите в държавното законодателство е много важно да изберете правилния стандарт, когато се подлагате на лечение за безплодие в клиника. Научете повече за стандартите тук.

icon
icon

Стъпка 3: Избор на държава на местоживеене и лечение

След като сте избрали начина на лечение, следващата стъпка е да филтриране търсенето си, за да редуцирате броя на донорите. Първо трябва да изберете "Държава на местоживеене" и "Държава на лечение". Това е важно, защото по този начин ще бъдат филтрирани донорите, които са достигнали квотата за бременност във вашата държава.

Стъпка 4: ICI, IUI и подвижност

Повечето от донорите имат сламки със сперма и от двата типа, за ICI и за IUI, с различна подвижност, така че ви препоръчваме да не се ограничавате, като търсите по тип сламка или по подвижност. Във всеки донорски профил можете да видите какъв тип сламки и подвижност на сперматозоидите има от този донор.

icon
icon

Стъпка 5: Филтриране по лични предпочитания

Сега можете да стесните търсенето дори още повече. Можете да определите личните си предпочитания и да филтрирате търсенето по външен вид и тип профил. Ако не сте решили какъв тип профил предпочитате или ако се нуждаете от повече насоки за избора на донор на сперма, щракнете тук.

Стъпка 6: Намиране на предпочитания донор на сперма

След като сте стеснили търсенето, използвайки филтрите, споменати в първите 6 стъпки, можете да прочетете повече за всеки донор и да проверите наличността, цените, подвижността и скрининга на донора. Ако щракнете върху малките иконки в разширените профили, ще намерите информация за донора, като например резултати от тест за емоционална интелигентност, снимки в детска възраст, запис на гласа и впечатления на служителите на Cryos.

Когато се информирате по-подробно за донорите, можете да маркирате и запишете предпочитаните от вас донори, като сложите отметка в полето "Добавяне към предпочитани".

icon
icon

Стъпка 7: Добавяне в кошницата и резервиране

След като сте избрали идеалния донор за вашето бъдещо семейство, последната стъпка е да поръчате сламки със сперма.

Когато щракнете върху избрания от вас донор, в най-долната част на страницата се появява таблица. Тук можете да видите наличните сламки. Използвайте знаците +/-, за да посочите броя на сламките, които искате да поставите в колоната "Покупка". Можете също и да "резервирате" сламки, ако искате да направите резервация за по-късно използване.

Стъпка 8: Покупка на донорска сперма

След като добавите желания брой сламки, щракнете върху "Добавяне в кошницата". Ще изскочи прозорец с потвърждение, че избраните от вас сламки са добавени в кошницата. Вашата резервация на квота (само ако е приложима във вашата държава на лечение) автоматично ще бъде добавена в кошницата ви, за да е сигурно, че квотата на донора няма да бъде достигната.

Щракнете върху "Продължаване към финализиране", ако сте готови да направите покупката.

icon
icon

Стъпка 9: Финализиране

Попълнете името, адреса, телефонния си номер и т.н. След това въведете името или кода за препоръка на клиниката в полето "Препоръчан здравен специалист". След това трябва да въведете датата за доставка от Cryos и да изберете метода на доставка, уговорен с вашата клиника.

Научете повече за датата и метода на доставка тук.

След като потвърдите покупката, ще получите имейл за потвърждение от Cryos, включително номера на вашата поръчка.

Не сте сигурни за метода на плащане? Посетете раздела за цени и плащане.

Ако забременеете

Когато забременеете, на което се надяваме, не забравяйте да съобщите за своята бременност. Съветваме ви да съобщите за бременността си в периода между края на първия триместър и раждането на детето. Как да съобщите за бременността си можете да научите в нашия раздел за често задавани въпроси тук.

Ако не забременеете

В случай че имате резервация на квота и не сте постигнали бременност, парите за резервация на квота могат да ви бъдат възстановени. Препоръчваме ви да запазите вашата резервация на квота, ако искате да продължите лечението със същия донор.