Сламки за ICI или IUI

В Cryos можете да избирате между два различни типа сламки: ICI или IUI. Двата типа могат да се използват за различни методи на лечение на безплодие, а изборът често зависи от предпочитанията на вашата клиника за лечение на безплодие.

Когато преглеждате наличните сламки от донора в раздела за търсене на донор, ще срещнете термините ICI и IUI. На следващите редове обясняваме разликата между сламки за ICI и сламки за IUI, както и кой вид за какво лечение да изберете.

Сламки за ICI или IUI

Какво представлява сламката за ICI?

Сламките за ICI представляват непромита/необработена сперма. Сламките за ICI съдържат всички естествени флуиди, които са част от нормален еякулат.

За какъв тип лечение се използват сламките с сперма за ICI?

Сламките за ICI може да се използват за интрацервикална инсеминация (ICI). При този метод на лечение на безплодие спермата се вкарва във влагалището на жената със спринцовка. Подвижните сперматозоиди ще се придвижат до матката и при успешна процедура ще оплодят яйцеклетката. Този процес е близък до половото сношение.

Сламките за ICI могат да се използват за IUI, IVF или ICSI само ако вашата клиника може да промие сламките преди лечението. Консултирайте се с вашата клиника относно техните предпочитания за тип сламка.

Донорската сперма за ICI не е готова за използване за лечение по метода IUI (вътрематочна инсеминация), тъй като въвеждането на непромита сперма директно в матката може да предизвика негативна реакция, която да доведе до тежки спазми.

Какво представлява сламката за IUI?

Сламките за IUI съдържат промита сперма, която е подготвена в лаборатория. Естествените флуиди на еякулата са премахнати и е добавен криоконсервант. 

За какъв тип лечение се използват сламките за IUI?

Сламките за IUI са готови за използване за лечение по метода IUI, при който спермата се въвежда директно в матката. Този тип лечение на безплодие позволява множество сперматозоиди да достигнат до яйцеклетката и затова шансовете за забременяване са по-големи в сравнение с лечението по метода ICI. Лечението по метода IUI винаги се провежда от обучен здравен специалист.

Сламките за IUI могат да се използват също и за ICI, IVF и ICSI в зависимост от предпочитанията на вашата клиника.

Консултирайте се с вашата клиника за лечение на безплодие

Ние винаги препоръчваме да се допитате до вашата клиника за съвет какъв тип сламки със сперма да поръчате. Ще се радваме също да се свържете с Отдела за обслужване на клиенти на Cryos, ако имате нужда от допълнителни насоки за избор между IUI и ICI.

Прочетете тук какво количество донорска сперма да поръчате.