Резервация на сперма от донор за по-нататъшна употреба

Трябва ли да резервирате незабавно или може да рискувате да изчакате? След като сте избрали вашия донор на сперма, трябва да сте сигурни, че неговата сперма няма да бъде разпродадена преди да сте направили поръчката и започнали лечението. Освен това трябва да помислите и за резервиране на тръбички за повече деца от същия донор.

 • Не рискувайте спермата на предпочитания от вас донор да бъде разпродадена
 • Не рискувайте със смяна на донора на сперма по средата на лечението
 • Осигурете си генетичнo свързани братя и сестри
 • Cryos гарантира обратно изкупуване (възстановяване на 75% от стойността)

Преди да започнете лечение

Когато намерите предпочитания си донор на сперма, трябва да направите резервация незабавно. Не рискувайте вашият донор на сперма да бъде разпродаден, когато ще имате нужда от лечение на по-късна дата. Почти всеки ден имаме запитвания от клиенти, които са шокирани, тъй като донорът им вече не фигурира в списъка с донори.

Освен това не рискувайте донорът ви на сперма да бъде разпродаден, така че да трябва да променяте донора на сперма по средата на вашето лечение. За да постигнете бременност, са необходими средно между 5 и 6 цикъла на лечение. След като сте избрали вашия предпочитан донор на сперма и ако искате да гарантирате, че ще имате достатъчно донорска сперма от същия донор на сперма за целия курс на лечение, трябва да направите резервация, преди да започнете лечението си.

Не забравяйте и да проверите дали квотата за бременност за вашия донор не е била достигната. Прочетете повече за резервациите на квота.

След успешно раждане

За родителите, които имат дете благодарение на някой от нашите донори на сперма, и които искат да си осигурят възможността да имат в бъдеще генетично свързани братя и сестри, резервацията на донорска сперма става още по-важна. Ако желаете да разполагате със сперма от същия донор, трябва да резервирате достатъчен брой тръбички възможно най-скоро. Не чакайте последния момент преди започване на лечението или когато изникне необходимост от донорска сперма в бъдеще. Ако не направите резервация, рискувате да се окаже, че спермата на донора е разпродадена. Предимствата да използвате сперма от същия донор за бъдещо забременяване са очевидни:

 • Децата ще бъдат 100% генетично свързани, поради което с най-голяма вероятност ще притежават сходни черти.
 • Не всички донори на сперма и реципиенти си подхождат в биологично отношение. Ако сте постигнали положителен резултат с избрания донор на сперма, има много голяма вероятност да постигнете положителен резултат и в бъдеще.
 • Вие знаете какво да очаквате.
 • Децата ще се разпознават взаимно в личната си идентичност.

Не чакайте – резервирайте сперма от вашия донор онлайн веднага!

За да си гарантирате, че спермата на донора няма да бъде продадена, и че ще има достатъчно тръбички, ние ви препоръчваме да резервирате сперма при извършване на поръчка за първи път от този донор. Вместо да поръчате донорска сперма за доставка, просто посочете броя на тръбичките в раздела 'Резервация'.

Какво количество сперма трябва да се резервира?

Това зависи от конкретната ситуация. Все пак, колкото повече донорска сперма резервирате, толкова по-сигурни ще бъдете. Свържете се с Cryos или вашата клиника (според случая), за да обсъдите от какво имате нужда.
Трябва да сте готови за 5–6 процедури средно на цикъл за едно забременяване при лечение в клиника. Средният процент на забременяване е между 10 и 40% на един цикъл от процедури в зависимост от възрастта и състоянието на пациента, опита на клиниката, хормоналното стимулиране, метода на подготовка на спермата, качеството на спермата, метода на инсеминация и др. Най-общо, 50–60% от произволна група жени забременяват след шестмесечно лечение, а около 80% след 12 месеца лечение.

Не забравяйте, че препоръките ни се основават на средния брой използвани тръбички за една бременност. Ако желаете по-голяма сигурност, трябва да резервирате по-голямо количество, а ако например желаете да имате три деца, трябва да резервирате три пъти повече сперма.

Причини да резервирате по-малко донорска сперма

 • Ако смятате, че лесно ще забременеете.
 • Ако сте подложена на процедура за оплождане ин витро.
 • Ако сте на възраст под 35 години.
 • Ако сте избрали по-малко на брой процедури, напр. три процедури на цикъл. Продължителното лечение в течение на много години може да бъде скъпо и травмиращо.

Причини да резервирате по-голямо количество донорска сперма

 • Ако смятате, че ще забременеете трудно.
 • Ако сте подложена на вагинална/цервикална инсеминация.
 • Ако сте на възраст над 35 години.
 • Ако желаете по-голям брой процедури от средно приетия.
 • Ако просто желаете по-голяма сигурност. Колкото повече тръбички, толкова по-голяма сигурност.

Вашият запас от резервиран материал

Може във всеки един момент да управлявате съдържанието на вашия запас от резервиран материал.
Може да добавяте допълнително тръбички онлайн, да намалявате броя на предвидените за доставка тръбички, както и да ги анулирате, когато повече не са ви необходими.

Получихте ли отговорите на вашите въпроси?

В случай че не сте, свържете се с нас и ние ще направим максималното, за да ви помогнем. Центърът за обслужване на клиенти на Cryos използва следните езици за комуникация: скандинавски, английски, френски, немски, испански и италиански.