Инсеминация в домашни условия

Много държави не предоставят достъп до лечение с асистирани репродуктивни техники с донорска сперма в медицинска обстановка.

Home insemination

За самотни жени или еднополови двойки може да не е разрешена такава процедура, може да съществуват изисквания относно специализирани тестове или специални документи, или да има забрана на лечението с помощта на анонимни донори, или на процедури, извършвани с помощта на неанонимни донори, или други забрани и изисквания.

Доколкото в Cryos сме информирани, такова законодателство е приложимо единствено за процедури, извършвани от лекари и други медицински специалисти. С други думи инсеминацията в домашни условия не попада под горните законови ограничения и съответно следва да се счита за законна.

Предлагате ли донорска сперма в цял свят на частни клиенти за целите на инсеминацията в домашни условия?

Да. Cryos е център за тъкани, лицензиран в съответствие с изискванията на Директивата на ЕС за тъканите, и поради това може да предлага тествана и проследена донорска сперма на частни клиенти във връзка с инсеминацията в домашни условия, без оглед на тяхното семейно положение или сексуална ориентация. Независимо от това, ние задължително ви препоръчваме проследяване при лекар или в клиника.

Поради предстоящите промени в датското законодателство Cryos, в качеството си на датска организация, работеща с банки сперма, вече няма да може да разпространява сперма от донор директно до частни домове в рамките на ЕС след 1 юли 2018 г.

В Cryos сме обезпокоени относно развитието на датското законодателство в тази област, тъй като вярваме в правото и автономията на всеки човек да прави опит да има дете и също така желаем да помагаме на хората независимо от тяхното гражданско състояние или сексуална ориентация.

Бихме искали да изразим най-голямата си съпричастност към всички, които ще бъдат засегнати от тези законодателни промени, и заради нашата визия непрекъснато ще продължаваме да търсим начини да помагаме на бездетните да сбъднат своята мечта.

Няма промени в доставките към болници и клиники за фертилитет
След 1 юли 2018 г. нашите частни клиенти за щастие все още ще могат да правят поръчки и резервации в Cryos и да получават сперма от донор, която ще бъде доставяна до одобрени центрове за биологични тъкани, клиники за фертилитет, болнични отделения и оторизирани здравни специалисти.

Тук сме, за да ви помогнем
Както винаги, ще бъдем полезни с препоръки и с отговори на вашите въпроси. Не се колебайте да се свържете с нашия отдел за обслужване на клиенти по имейл [email protected] или телефон +45 8676 0699, ако имате нужда от допълнителна информация.

 

Съществуват много фактори, които могат да повлияят върху резултата от една изкуствена инсеминация – напр. медицински преглед, диагноза, ултразвуков преглед, разпределение на времевите интервали, хормонална стимулация или други видове лечение. Лекарят или клиниката обикновено са в състояние да осигурят много по-ефективно лечение, което често води до три или четири пъти по-висок процент на успешно зачеване за един цикъл. Лечението може да включва вътрематочна инсеминация (осеменяване директно в маточната кухина с клетки пречистена сперма) или IVF (оплождане ин витро), което може да бъде изпълнено само от лекар или в клиника.
Донорската сперма е със същото качество и стандарт, като тази, която се доставя на лекари и клиники за фертилност.

Какви донори на сперма могат да бъдат поръчани за инсеминация в домашни условия?

Може да поръчате сперма от всички донори, фигуриращи в нашия списък с донори, т.е. анонимни и неанонимни донори на сперма, с основни и разширени профили и стандарти.

Съществуват ли законови пречки пред вноса на донорска сперма?

В рамките на ЕС се гарантира свободното движение на стоки и няма ограничения. Въпреки това, винаги носите отговорност за вноса и употребата съгласно националното законодателство. За разпоредбите във връзка с доставки извън ЕС е необходимо да се консултирате с местните власти.

Как се процедира с донорската сперма?Всички пратки с донорска сперма за частни клиенти се придружават от подробни инструкции, в т.ч. манипулиране, размразяване, изпразване на тръбичките и безопасна работа.

Как се извършва инсеминация в домашни условия?

Всички пратки с донорска сперма за частни клиенти се придружават от ръководство за извършване на инсеминация в домашни условия.
 Може също да прочетете допълнителна информация за инсеминацията тук.

Каква е юридическата ситуация на бащинството/майчинството във връзка с инсеминацията в домашни условия?

Бащинството/майчинството обикновено се определя в съответствие с валидното законодателство в страната, където е родено детето. Донорите на сперма на Cryos са се отказали от всички права, като същите не могат да придобият бащинство съгласно датския закон.

Получихте ли отговорите на вашите въпроси?

В случай че не сте, свържете се с нас и ние ще направим максималното, за да ви помогнем. Центърът за обслужване на клиенти на Cryos използва следните езици за комуникация: скандинавски, английски, френски, немски, испански и италиански.